Életet a városba!

Barátság és cipősdoboz programok

Advent van, a koszorúkon már a negyedik gyertyát is meggyújtottuk, jelezve, az Úr eljövetele közel. 24-én ünnepel a világ nagy része. Azt reméljük, hogy 2016-ban még többen értik az ünnep igazi lényegét: az Úr eljövetele kisgyermekként nekünk megváltást hozott, mely becsomagolhatatlan, nem karácsonyfa alá tehető ajándék.

“Nincs senkiben nagyobb szeretet annál, mint ha valaki életét adja barátaiért.” (János 15:13)

Vajon mi hogyan élhetjük meg ezt a szeretetet? Hogyan mutathatjuk be a mindennapokban?
A személyes, közeli kapcsolataink, barátságaink kapcsán beszélgettünk erről december 11-én vasárnap délután meghívott vendégeinkkel. Többek között értékekről, jellemről, csalódásról és megbocsátásról. Minden történetben ott volt az az emberi tényező, hogy a bizalom törékeny. Ahogy a másik, mi sem vagyunk tökéletesek. Egyedül az Úr Jézus igazi, követendő példa.
“De amikor eljött az idő teljessége, Isten elküldte Fiát, aki asszonytól született a törvénynek alávetve, hogy a törvény alatt levőket megváltsa, hogy Isten fiaivá legyünk.” (Galata 4:4)
December 17-én a Puskin Művelődési Ház Adventi Szöszmötölése adott helyet sok-sok névtelen ember cipősdobozba rejtett szeretetének szimbolikus átadására. Ekkor egy nagymama 3 kis unokájával képviselte a Füzes Utcai Általános Iskola diákságát és testvéreiket, akiknek az arcára az összegyűlt adományokkal talán még több mosolyt csalhatunk idén. Elmúlt héten a kertvárosi Lila Óvoda rászoruló gyermekei is hozzájuthattak a nekik készült dobozokhoz.
“Az ajándékozó bővelkedik, és aki mást felüdít, maga is felüdül.” (Példabeszédek 11:25)
Áldott ünnepeket kívánunk!
   

Add hozzá a véleményed!

Életet a városba!