Életet a városba!

Kereszténység és a Google

Egy angol cikk döbbenetes képet adott arról, hogy milyennek látnak bennünket, keresztényeket a saját kortársaink a Google keresései alapján.

A keresőkifejezés ez: “A keresztények miért ennyire…” – és innen a Google a legáltalánosabb és leggyakrabban begépelt találatokat kínálja fel automatikusan a lehulló menüben. Ez a lista tehát az internetes keresések alapján generálódik. Az alábbi befejezéseket adta automatikusan a keresőmotor, angol nyelven:

– a keresztények miért ennyire hülyék
– a keresztények miért ennyire aljasok
– a keresztények miért ennyire ostobák / tudatlanok
– a keresztények miért ennyire gyűlölködők
– a keresztények miért ennyire intoleránsak
– a keresztények miért ennyire dühösek / erőszakosak
– a keresztények miért ennyire dilisek
– a keresztények miért ennyire őrültek
– a keresztények miért ennyire arrogánsak
– a keresztények miért ennyire naivak / hiszékenyek

Már nem sikerül ezt a listát reprodukálni, valószínűleg sajnos csak azért, mert azóta változtattak az instant szolgáltatás motorján. Valamit nagyon elrontottunk, hogy az összes internetes keresőmotor ugyanazt vágja az arcunkba? Ilyennek lát bennünket a világ, ilyennek látnak az embertársaink, az osztálytársaink, munkatársaink? Lehet ezen felháborodni, és lehet a elvakultan megvonni a vállunkat, hogy “na és, ez meg kit érdekel?”… De akkor is az a kellemetlen igazság, hogy a (valószínűleg) nem keresztény embereket a keresztényekkel kapcsolatban ezek a kérdések foglalkoztatják.

És közben mi meg sokszor csodálkozunk azon, hogy miért nem kell az evangélium az embereknek? Hogy miért üresek a gyülekezetek és templomok? Hogy miért fejlődik gyorsabban az iszlám, a boszorkányegyház gyorsabban, mint akármelyik keresztény egyház vagy felekezet…? A Bibliát olvasva egyszerűen nem értheti az egyszerű ember, hogy miért így néz ki ez a lista! Nem érthetjük, miért nem ezt generálják le az internetes keresőmotorok:

– a keresztények miért ennyire önzetlenek
– a keresztények miért ennyire örömteliek
– a keresztények miért ennyire kiegyensúlyozottak
– a keresztények miért ennyire őszinték
– a keresztények miért ennyire barátságosak
– a keresztények miért ennyire nagyvonalúak
– a keresztények miért ennyire segítőkészek
– a keresztények miért ennyire megértőek
– a keresztények miért ennyire szelídek
– a keresztények miért ennyire megbocsátóak
– a keresztények miért ennyire józanok

De csak képzeljük el: ha internetezők ezrei meg ezrei ezeket gépelnék be a Google-ba, akkor máris írhatnánk a válaszainkat, hogy azért, mert Jézus…! Azért, mert ez van az Igében! Legyél Te is keresztény, mert akkor Te is ilyen lehetsz – amilyen a saját erődből úgysem tudnál! És bátran hirdethetnénk az evangéliumot, mert lenne, aki meghallgatná, akit érdekelne a válaszunk! Meg kellene változtatni az internetes keresőmotorok találati listáit! Ez egy jó cél! Mert az egészen biztos, hogy akkor nem csak pár printscreen nézne másképpen, hanem az életünk, a világunk is!

Csináljuk másképp! Csináljuk jobban: “Úgy ragyogjon a ti világosságotok az emberek előtt, hogy lássák jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat.” (Máté 5:16)

Forrás: apcsel29.hu

 

Add hozzá a véleményed!

Címkék:

Életet a városba!