Életet a városba!

Western Camp gyermektábor

Nagy sikert aratott a 2017. június 26-30 között megrendezett western  angol gyermek tábor és a délutáni felnőtt angol nyelvtanfolyam. Azok, akik az angolt tanították és a résztvevők ismereteit bővítették, Texas állam McKinney városából érkeztek. Név szerint Lisa, Audra és Errol.

Rengeteg móka, játék és kacagás töltötte be a művelődési ház falait reggeltől estig. Az időjárás is kegyes volt a héten, így  az udvaron megrendezett vetélkedők és versenyek segítettek a táborozóknak az összebarátkozásban, a feloldódásban és nem utolsó szempontban az energiák levezetésében. 

Az örök klasszikus Cotton Eye Joe volt a hét slágere, amely minden nap elhangzott és amire egy könnyed kis koreográfiát tanultak meg a fiatalok. Minden nap angolul hallhattak egy történetet a Bibliából, így ismerkedve meg Jézus születésével; a vak ember gyógyításával; amikor Jézus kéri, hogy engedjék hozzá a gyermekeket; de elhangzott még az irgalmas szamaritánus története és az evangélium üzenete is. Az ebéd utáni csendes pihenőben  Dávid, Mózes, Ábrahám, és Dániel történetéről folyt interaktív beszélgetés.

Csütörtök délután a szülők megtekintethették a tánckoreót, a megtanult dalokat, sőt egy meglepetéssel készültek az oktatók is. A gyerekek egész héten lelkesen tanították magyarul a texasiakat, akik egyébiránt nagyon ügyesen birkóztak meg a magyar nyelv szépségeivel. A Zsipp-zsupp kenderzsupp gyermekdal texasi akcentussal igazi élmény volt magyarnak és amerikainak egyaránt.

A délutáni felnőtt tanfolyam hasonlóan barátságos, jókedvű hangulatban zajlott. A beszélgetések alapját a CrownMinistries kisfilmjei adták. ( https://www.youtube.com/watch?v=1w31wK45I-Y) A texasi nyugalmazott lelkészúr roppant humoros stílusában biztatta a résztvevőket az angol társalgásra.

A hét befejeztével nehéz szívvel de élményekkel gazdagon térhettek haza a kis táborozók és a délutáni tanfolyam résztvevői. Hogy lesz-e jövőre is tábor? A kérdés jogos. Annyit mondhatok, hogy Istenben bízva jövőre is találkozunk. 🙂

A táborról szóló cikk az alábbi linken érhető el:

http://www.kemma.hu/komarom-esztergom/kozelet/western-camp-gyerektabor-egy-het-amerika-735557/#p2

 

Életet a városba!