Életet a városba!

Online vagy offline találkozzunk?

A képernyőn találkozzunk vagy inkább ismerjük meg egymást  személyesen?

Remek programokat eszelhetünk ki. Akár meg is valósíthatjuk őket. De vajon ki teszi be a lábát ismeretlen helyre, ha nincs ott senki, akit ismerne?

Tapasztalatom szerint kevesen. Egy jó honlap, egy érdekes blog kapcsolatteremtő képességéhez nem férhet kétség. Aki ezt nem hiszi az még nem próbálta.

És mégis összehasonlíthatatlanul több egy személyes találkozás a virtuálisnál.

Szerintem mindkét találkozási forma fontos és meghatározó lehet az életünkben. Nem indítottunk volna honlapot, ha nem hinnénk az online kommunikációban. És nem rendeznénk hétről hétre olyan alkalmakat, ahol személyesen is találkozunk, ha csak virtuális életet élnénk.

Online a hét minden napján, a nap 24 órájában közvetíti az üzenetünket.

Inspirál, bátorít, ötleteket ad, elgondolkodtat. Lehetőséget kínál kérdésfeltevésre és azok megbeszélésére időtől és helytől függetlenül.

Eljuthat olyan fiúkhoz és lányokhoz, férfiakhoz és asszonyokhoz, akikkel más módon lehet, hogy nem találkoznánk.

Azokhoz, akik még egy jó plakát vagy reklámanyag hatására se lépnének be egy remekül megszervezett és kivitelezett programra, ha az kívül esik a komfortzónájukon.

A névtelenül feltett kérdések sokszor mélyebb beszélgetéseket is elindíthatnak egy internetes oldalon. De a névtelenség és az arctalanság kényelménél és biztonságánál (olykor kiáltó magányánál) van egy őszintébb, izgalmasabb, érzékelhetőbb valóság is. Gazdagabb lesz az, aki kimerészkedik a napfényre is.

De őszinte érdeklődéssel  próbálunk válaszolni azoknak is, akik csak távolról figyelnek minket.

Add hozzá a véleményed!

Életet a városba!